În data de 06.12.2011, ca urmare a invitaţiei adresate de EVA, Patronatul Român al Industriei de Vending reprezentat de domnul Victor Marin-preşedinte a participat la Adunarea Generală EVA în calitatea de membru cu drepturi depline. În cadrul acestei întâlniri preşedintele PRIV şi-a manifestat mulţumirea faţă de conducerea EVA cu privire la decizia de acceptare şi a menţionat că acest lucru reprezintă o nouă etapă în procesul de dezvoltare a industriei de vending din România. Astfel domnul Victor Marin spunea:
“Mă bucur să mă aflu astăzi alături de dumneavoastră în calitate de membru al EVA şi sunt convins că vom avea de câştigat din această onorantă calitate şi că, la rândul nostru, vom contribui în mod real la întărirea EVA.
Patronatul nostru s-a constituit din iniţiativa a 27 de societăţi comerciale ce concentrează ponderea majoritară a activităţilor din industria de vending din România. Din acest motiv, scopul patronatului îl constituie apărarea intereselor membrilor şi al industriei în general.
Pentru atingerea scopului propus, obiectivele PRIV sunt astfel stabilite încât să se prevină, să se semnaleze public şi la timp, dar mai ales să se remedieze derapajele factorilor politico-guvernamentali din România capabili să afecteze industria şi drepturile noastre.
Un alt set de obiective vizează lobby-ul, acţiunea comună şi colaborarea externă. În acest sens încă din faza incipientă când doar se năştea ideea înfiinţării patronatului, EVA a fost considerată organizaţia cea mai reprezentativă la nivel European şi principală structură supranaţională în care PRIV trebuie să activeze.
România este o ţară cu o industrie de vending relativ tânără care s-a cristalizat în decursul timpului şi mai cu seamă în ultimii 5 ani având înca un mare potenţial de dezvoltare. Acest lucru mă face să cred că, în ciuda crizei economice, industria de vending din România va continua să crească rapid determinând întărirea economică a actualilor jucători din piaţă, apariţia unora noi şi, în mod corelativ, creşterea rolului social şi întărirea PRIV.
Până atunci, în ceea ce priveşte activitatea organizaţională, experienţa şi îndrumarea dumneavoastră ne-ar fi deosebit de utile şi le aşteptăm cu cea mai mare deschidere.
În numele meu şi al membrilor pe care îi reprezint în această distinsă adunare, vă urez succes în toate activităţile pe care le întreprindeţi.”
În urma discursului susţinut de preşedintele PRIV domna Catherine Piana-Director General EVA a afirmat că pentru EVA în calitatea sa asociatie de vending reprezentativă la nivel european este important să asculte vocile tuturor actorilor din vending pentru a îmbunătăţii această activitate şi că se bucură că de acum încolo şi România prin PRIV va participa la acest proces de evolutie. Totodată a menţionat că îşi acordă tot sprijinul în vederea dezvoltării domeniului de vending din Româ.
Pe lângă conducerea EVA şi membrii acesteia au primit Patronatul Român al Industriei de Vending cu braţele deschise, acest lucru fiind surprins în articolele existente pe site-urile lor.
Articol postat de: Catalina Chiornita / 2011-12-06